Kategórie receptov
Jablkový bezlepkový koláč
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
49 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na jablkový bezlepkový koláč najprv premiešame múku s guarovou alebo xantánovou gumou (1 ČL), cukrom (60 g) a soľou, potom pridáme na kocky nakrájané studené maslo, 2 vajce a žĺtok a vypracujeme cesto, ktoré nebude tuhé. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme v chladničke hodinu odpočívať. Tento krok nepodceňujme, cesto počas odpočívania dozrieva a oveľa ľahšie sa s ním potom pracuje.
Hotové cesto potom natlačíme na dno formy na tarty (nízka keramická alebo kovová forma), na cesto poukladáme na plátky nakrájané jablká, ktoré podľa chuti posypeme kryštálovým cukrom a škoricou.
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút, kým sa okraje cesta nesfarbia do zlatohneda.
Necháme úplne vychladnúť a až potom rozkrájame.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
220 g
Jablká červená
150 g
Cukor múčka
60 g
Cukor kryštál
30 g
Vajcia
50 g
Maslo
90 g
Žítok
28 g
Škorica mletá
5 g