Kategórie receptov
Jablkový chlebík
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
52 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Očistené postrúhané jablká premiešame s hrozienkami a škoricou (1ČL). Necháme postáť. Žĺtky (3ks), práškový (120 g) a vanilínový cukor (1 ČL) a maslo (80 g) vymiešame do peny. Pridáme jablká, múku (130 g hrubej) rozmiešanú s kypriacim práškom (1 ČL) a tuhý sneh z bielkov (3 ks). Všetko spolu premiešame, vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíkovej formy a v mierne teplej rúre upečieme. Vychladnutý chlebík vyklopíme z formy, polejeme pripravenou citrónovou polevou (180 g práškového cukru, 2 lyžice horúceho mlieka, 1 lyžica rumu, 3 lyžice citrónovej šťavy) , necháme zaschnúť a pokrájame. Polevu pripravíme tak, že cukor, vriacu vodu, rum a citrónovú šťavu spolu vymiešame na hustú polevu.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
130 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
30 g
Citróny
45 g
Jablká červená
350 g
Cukor múčka
300 g
Hrozienka
70 g
Vajcia
150 g
Vanilkový cukor
12 g
Škorica mletá
6 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g