Kategórie receptov
Jablkový závin
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
27 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zo surovín (300 g hladkej múky špeciál ,145 g nízkotučného jogurtu, 80 g masla, štipka soli) vypracujeme na doske cesto a rozdelíme ho na tri časti. Osobitne necháme v hrnčeku rozpustiť rastlinné maslo. Každý diel cesta rozvaľkáme, potrieme roztopeným tukom (100 g), obložíme strúhaným jablkami, posypeme škoricovým cukrom, zvinieme a preložíme na plech. Ešte ich dobre pomastíme a pečieme ako každý závin. Po upečení povrch pocukrujeme.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
300 g
Jablká červená
600 g
Škoricový cukor
12 g
BABIČKA Maslo 250 g
180 g
Jedlá soľ
0.5 g