Kategórie receptov
Kávový zákusok
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
87 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zahrejeme mlieko, nasypeme kypriaci prášok a necháme vzísť ako kvások. Zmiešame ostatné suroviny (hladká múka, práškový cukor, 250 g masla a vajce) a zalejeme „kváskom“. Vypracujeme cesto. Rozdelíme cesto na 3 časti a každú zvlášť rozvaľkáme. Upečieme na pomastenom plechu cca 200 °C 4 – 6 minút. 900 ml mlieka s hrubou múkou uvaríme na kašu. Do horúcej kaše primiešame cukor a maslo. Potom pridáme kakao, mletú kávu a hneď natrieme medzi upečené pláty cesta. Vrch koláča posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)
Karo 180 g
25 g
Bezlepková múka Nomix 500 g
500 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1000 g
KAKAO TMAVÉ LIANA EXCLUSIVE 100 g
12 g
Cukor múčka
130 g
Cukor kryštál
45 g
Vajcia
50 g
Maslo
500 g