Kategórie receptov
Krehký koláč s jahodami
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
30 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Do misy dáme 200 g múky, 5 g kypr. prášku, vanilku, citrónovú kôru, zmäknutý tuk – 65 g, 1 dl mlieka a 1 žĺtok. Dobre prehnetieme a necháme aspoň hodinu odležať na chladnom mieste. Cesto rozvaľkáme na tenší plát a prenesieme do vymazanej a vysypanej tortovej formy. Dno koláča poprepichujeme vidličkou, aby sa stred nedvíhal. Pečieme asi 20 minút na 170 stupňov C. Z 500 ml mlieka a 60 g pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. 100 g masla rozmiešame s 80 g cukru a potom doň zvoľna primiešavame puding. Môžeme pridať rum. Na chladný korpus natrieme krém a ozdobíme pokrájanými jahodami alebo iným ovocím.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
600 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
200 g
Jahody
200 g
Cukor múčka
145 g
Maslo
165 g
Žítok
28 g
Vanilkový cukor
20 g
Puding aróma Vanilka bezgluténový 38 g
60 g
Citrónová kôra
0.5 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
5 g