Kategórie receptov
Lekvárové koláčiky z masti bez kysnutia
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
60 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme na doske hladkú hmotu a necháme ju chvíľu odpočinúť. Z cesta tvoríme malé bochníky, každý z nich trochu roztiahneme prstami a urobíme doň jamku. Do jamiek dáme lekvár. Koláče pečieme v rozohriatej rúre (zhruba na 190 °C), kým im nezozlatnú okraje. Ešte teplé koláčiky potrieme rozpusteným maslom (25 g) a pocukrujeme ich.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
100 g
JIZERKA - prirodzene bezlepková zmes univerzálna 1000 g
1000 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
150 g
Sadlo
300 g
Cukor múčka
20 g
Cukor kryštál
2 g
Vajcia
200 g
Maslo
275 g
Slivkový lekvár
80 g