Kategórie receptov
Makový jablkový koláč bez lepku
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
21 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nastrúhame. Mak, mleté mandle a ryžovú múku zmiešame, pridáme cukor, kypriaci prášok a rozšľahané 3 vajcia a všetko dobre premiešame varechou. Nakoniec pridáme nastrúhané jabĺčka a dobre premiešame. Koláč dáme na plech, ktorý sme vytreli trochou oleja a vysypali ryžovou múkou.
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 35-45 minút. Ešte teplý potrieme džemom a posypeme postrúhaným kokosom.
Vytlačiť recept (PDF)Ryžová múka 200 g
100 g
Kokos strúhaný
100 g
Jablká červená
200 g
Med včelí kvetový
80 g
Mak mletý modrý
150 g
Vajcia
150 g
Citrónová kôra
2 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Ríbezľový džem
50 g