Kategórie receptov
Maťkin tradičný koláč
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
78 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do mixéra vložíme tofu (3 ks), (sójový) zakysaný nápoj, vanilkový cukor (2 ks), (trstinový) cukor a nakoniec nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu rozmixujeme. Počas mixovania do zmesy pomaly pridávame vajíčka (4 ks) s olejom, (špaldovú) hladkú múku a kypriaci prášok do pečiva. Všetko spolu miešame kým nám nevznikne hustejšie liate cesto. Predhrejeme si rúru na 180°C. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potom na cesto poukladáme ovocie, my sme zvolili maliny a černice. Koláč pečieme cca +/- 60 minút, cesto kontrolujeme špajdlou. Ak sa cesto nelepí je hotové.
Vytlačiť recept (PDF)Maliny čerstvé
250 g
Černice čerstvé
250 g
Cukor kryštál
250 g
Olej slnečnicový
150 g
Vajcia
200 g
Vanilkový cukor
24 g
Citrónová kôra
2 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Pohánková múka hladká 500 g
150 g
RAJO Laktofree Acidko biele 1% 450 g
150 g