Kategórie receptov
Mazanec
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
44 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Do misy vsypeme 490 g múky, pridáme cukor a doprostred do jamky nasypeme droždie, zalejeme 100 ml vlažnej vody a necháme vzísť kvások. Potom pridáme maslo, žĺtky, hrozienka (alebo brusnice) a 250 ml vlažnej vody. Z riadne vypracovaného cesta vytvarovaný mazanec položíme na plech s papierom na pečenie a prípadne dotvarujeme a uhladíme mokrou rukou, necháme 60 – 90 min. kysnúť. Mazanec narežeme do hĺbky 1 cm do kríža a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 175 – 180 °C asi 40 – 50 min.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 1 kg
490 g
Pitná voda nesýtená
350 g
Cukor kryštál
45 g
Hrozienka
30 g
Vajcia
50 g
Maslo
80 g
Žítok
56 g
Vanilkový cukor
20 g