Kategórie receptov
Mramorová bábovka
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
35 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Oddelíme žĺtky od bielkov. Cukor so zmäknutým tukom rozmiešame alebo rozšľaháme a postupne pridávame 6 žĺtkov a vodu. Pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom. Zo 6 bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a ten opatrne zapracujeme do cesta. 2/3 vlejeme do vymazanej a vysypanej alebo silikónovej formy. Do zvyšnej tretiny opatrne vmiešame preosiate kakao a pridáme do formy. Vidličkou potom obe cestá môžeme trochu premiešať. Pečieme vo vyhriatej rúre pozvoľna na 160 stupňov asi 50 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
300 g
Holandské kakao 100 g
10 g
Pitná voda nesýtená
100 g
Cukor kryštál
270 g
Vajcia
300 g
Maslo
210 g
Citrónová kôra
1 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g