Kategórie receptov
Mramorový perníkový koláč
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
80 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Suché ingrediencie dáme do misky – múku, cukor (190 g), koreniny, sódu (1 ČL). Všetko premiešame. Pridáme rastlinné mlieko (270ml), olej a (jablčný) ocot (1 ČL). Vymiešame hladké cesto. V kuchynskom robte rozmixujeme tofu, cukor (60 g), mlieko (100 ml) a vanilku 1/4 ČL). Cesto dáme do vystlaného plechu. Na vrch dáme kopčeky bielej plnky a nožom ich opatrne premiešame s perníkovým cestom a vytvoríme mramorový efekt. Posypeme brusnicami a pečieme pri 175 °C približne 40-50 minút.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
220 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
370 g
Cukor kryštál
250 g
Olej slnečnicový
70 g
Ocot
6 g
Vanilkový cukor
6 g
Sóda bikarbóna 15 g
6 g
Korenie do perníka
12 g
Brusnice sušené 100 g
50 g