Kategórie receptov
Mrkvová torta
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
40 g
Čas prípravy
90 minut
Bez lepku
Postup prípravy
3 vajcia, kakao, práškový cukor, olej a citrónovú kôru vyšľaháme do hustej peny. Primiešame ostatné suroviny a nakoniec nastrúhanú najemno mrkvu. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej formy s priemerom 22 cm. Pečieme na 170 stupňov C asi 45 minút. V miske vymiešame tvaroh so zmäknutým maslom a práškovým cukrom podľa svojej chuti. Upečený a vychladený tortový korpus v polovici prerežeme a naplníme krémom. Celý povrch prelejeme rozpustenou čokoládou. Dozdobíme podľa svojej fantázie napríklad marcipánovými mrkvičkami.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
130 g
KAKAO TMAVÉ LIANA EXCLUSIVE 100 g
4 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
500 g
Mrkva
300 g
Cukor múčka
50 g
Cukor kryštál
130 g
Olej repkový
80 g
Vajcia
150 g
Kukuričná múka 1 kg
50 g
Maslo
130 g
Citrónová kôra
1 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g