Kategórie receptov
Narodeninová torta
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
30 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vyšľaháme tri vajcia s tromi lyžicami horúcej vody do peny. Ďalej zašľahávame cukor a vanilkový cukor, preosiatu múku, škrob a kypriaci prášok. Cesto vlejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy. Pečieme v rúre predhriatej na 175 stupňov C asi 30 minút. Upečený vyklopíme dnom nahor a vychladený 2× prekrojíme. Mažeme pudingovým krémom, ktorý sme si pripravili tak, že do hrnca nalejeme 350 ml mlieka a vsypeme čokoládový puding. Miešame do stuhnutia. Necháme vychladnúť a zašľahávame 250 g masla a 100 g práškového cukru. Prelievame čokoládovou polevou a zdobíme zvyškom krému. Môžeme zdobiť rôznymi orechmi, lentilkami atď.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezgluténová múka PROMIX®-PK špeciál 1000 g
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
350 g
Pitná voda nesýtená
30 g
Cukor múčka
100 g
Cukor kryštál
150 g
Vajcia
150 g
Maslo
250 g
Rezistentný škrob
100 g
Puding aróma Čokoláda bezgluténový 46 g
45 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g