Opitý Izidor bez lepku
Postup prípravy
Na cesto najprv vymiešame maslo (150 g) s práškovým cukrom ( 150 g) do krému, postupne vmiešavame 4 žĺtky, až kým nie sú riadne zapracované. Pridáme mleté orechy (120 g) a múku s kypriacim práškom a vmiešame ich do zmesi. Gumenou varechou ďalej vmiešame do tuha vyšľahané 4 bielky. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie na 180 stupňoch asi 15-18 minút. Na orechovú plnku zmiešame všetky prísady (200 g mletých vlašských orechov, 100 g práškového cukru, 150 ml rumu, 1 vanilkový cukor) a necháme ich asi štvrťhodinu minút odstáť. Na kakaový krém uvaríme Zlaté Klasy v 800 ml mlieka a s cukrom (100 g) a kakaom (3 PL) na hustý puding. Necháme ho úplne vychladnúť. Vychladnutý puding postupne všľahávame do mäkkého masla (250 g). Orechovú plnku natrieme a uhladíme na upečenom korpuse a na ňu navrstvíme kakaový krém a uhladíme povrch. Dáme do chladničky stuhnúť. Na stuhnutý krém potom nalejeme polevu z čokolády a tuku (50 g), ktoré spolu roztopíme nad parou a necháme na koláči stuhnúť. Táto dávka vystačí na menší plech, ak budete piecť na klasickom plechu, odporúčame spraviť jej 1.5 násobok.
Vytlačiť recept (PDF)