Ozdobená bublanina
Postup prípravy
Do misy dáme zmäknuté maslo (100 g) rozkrájané na plátky, pridáme cukor (80 g) a rozotrieme. K maslu s cukrom pridáme žĺtky (2 ks) a vymiešame na penu. Pridáme tvaroh a krupicu, ktorú sme predtým navlhčili v piatich lyžiciach mlieka, nakoniec hrozienka a všetko spolu dobre premiešame. Vyšľahaný sneh z bielkov pridávame do cesta veľmi zľahka. Nižšiu zapekaciu formu súvisle vymastíme tukom, nalejeme do nej cesto a zarovnáme. Z polovičiek sliviek vytvoríme v strede kvetinku, jablká rozkrájané na polmesiačiky (0,5 cm) pozapichujeme do cesta šupkou nahor. Okolo sliviek tým vytvoríme astrovitú kvetinku. Rúru dopredu vyhrejeme na 180 °C, vložíme do stredu naplnenú formu a 30 minút pomaly pečieme. Hotovú bublaninu necháme vychladnúť a potom rozkrájame na rovnaké diely. V zime môžeme použiť odkvapkaný kompót, vhodné sú slivky a višne.
Vytlačiť recept (PDF)