Kategórie receptov
Parozzo
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
32 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Žĺtka (5 ks) oddelíme od bielok (5 ks). Vymiešame maslo, 50 g cukru, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Do tejto zmesi pomaly zapracujeme žĺtka. Múku, mandle a prášok do pečiva dobre zamiešame a polovicu zapracujeme do vaječnej zmesi. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom a soľou. Polovicu vyšľahaných bielkov preložíme do zmesi a zapracujeme do nej zvyšok múky a nakoniec pridáme zvyšnú časť vyšľahaných bielkov. Vylejeme do formy. Pečieme asi 20-25 minút v rúre pri teplote 180-200 °C. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy. Horkú čokoládu rozpustíme, za stáleho miešania pridáme olivový olej a vylejeme na vychladený zákusok. Vidličkou spravíme dekoračné zárezy.
Vytlačiť recept (PDF)Horká čokoláda 70% 80 g
200 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
100 g
Olivový olej
20 g
Cukor kryštál
100 g
Vajcia
250 g
Citrónová kôra
2 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Mandle jadrá
100 g
Jedlá soľ
0.5 g
Vanilkový struk
1 g