Kategórie receptov
Perniková bábovka
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
9
Sacharidy na jednu porciu
52 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Najprv si vyšľaháme 3 vajcia s cukrom (150 g). Pridáme med (2 PL). Samostatne si zmiešame múku s práškom do pečiva (1 ČL) a perníkovým korením (1 PL). K vajciam pridáme rozpustené maslo, postupne aj smotanu, mlieko (0,5 dl). Nakoniec primiešame suchú múkovú zmes. Pridáme naekané orechy (80 g). Zmes dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Bábovku môžeme obliať polevou z krémového syra. Vyšľaháme 120 g krémového syra s 1 ČL perníkového korenia a s práškovým cukrom (2 PL) a pridávame postupne trochu mlieka, podľa toho, akú chceme mať konzistenciu polevy. Bábovku ozdobíme pekanovými alebo vlašskými orechmi.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Philadelphia original 125 g
125 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
280 g
Vlašské orechy jadrá
120 g
Med včelí kvetový
30 g
Cukor múčka
30 g
Cukor kryštál
150 g
Vajcia
150 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
BABIČKA Maslo 250 g
110 g
Korenie do perníka
16 g