Kategórie receptov
Piškótový múčnik
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
33 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Maslo vymiešame na krém, pridáme polovicu cukru (75 g) a miešame ďalších 10 minút. Zapracujeme žĺtka (3 ks), múku s práškom do pečiva a mlieko. Všetko dobre premiešame. Bielka (3 ks) vyšľaháme so zvyšným cukrom (75 g) a pridáme ich do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme 50 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 °C.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
125 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
220 g
Cukor kryštál
150 g
Vajcia
150 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
8 g