Kategórie receptov
Prevrátený koláč
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
46 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Podusíme olúpané pokrájané jablká bez jadrovníkov, pridáme k nim vanilínový cukor so škoricou. Žĺtky (5 ks) s cukrom (250g) vyšľaháme, pridáme múku (150 g hrubej) s kypriacim práškom 1/2 balíčka) a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov (5 ks). Na plech dáme alobal, na to vylejeme jablkovú kašu a na to pripravené cesto. Dáme upiecť. Upečený koláč prevrátime na podnos a vrch ozdobíme šľahačkou a nasekanými mandľami.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 1 kg
150 g
Jablká červená
500 g
Cukor múčka
250 g
Vajcia
100 g
Vanilkový cukor
12 g
Škorica mletá
8 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Mandle jadrá
40 g