Pudingový koláč

Postup prípravy
Najprv z uvedených prísad uvaríme puding (1 l mlieka Rajo 2 balíčky kakaového pudingu 1 lyžica kryštálového cukru 1 balíček vanilínového cukru). Necháme ho v kastróliku vychladnúť. Nemiešame! Z bielkov (5 ks) a cukru (250 g) ušľaháme tuhý sneh, postupne primiešame žĺtky (5 ks), olej (1 dl), vodu (1 dl) a nakoniec múku (250 g polohrubej), ktorú sme rozmiešali s kypriacim práškom (1 balíček). Na vymastený pekáč vylejeme viac ako polovicu cesta. Do ostatného zamiešame kakao (1 PL) a cik-cak ozdobíme svetlé cesto. Na to lyžicou kladieme kôpky pudingu a dáme upiecť. Na horúci koláč rovnomerne nalejeme polevu vymiešanú z uvedených prísad (1 ks 250 ml smotany na šľahanie, 2 lyžice práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru) a necháme koláč vychladnúť. Potom ho dáme do chladničky stuhnúť a pred servírovaním nakrájame.
Vytlačiť recept (PDF)