Rýchly piškótový bezlepkový koláč
Postup prípravy
2 PL horúcej vody a 2 celé vajcia dáme do misky a ručným mixérom ich prešľaháme. Pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a znovu krátko prešľaháme.
Bezlepkovú múku preosejeme spolu s kypriacim práškom na vyšľahanú zmes a krátko premiešame.
Nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm (ktorú sme vystlali papierom na pečenie a zľahka potreli tenkou vrstvou tuku) a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 12 minút do zlatohneda.
Na plnku rozmiešame Zlatý Klas v 50 ml vody. Zvyšných 200 ml vody dáme variť. Do zovretej vody pridáme rozmiešaný Zlatý Klas a miešame do zhustnutia, kým nedosiahneme pudingovú konzistenciu.
Necháme krátko vychladnúť, potom do pudingu vmiešame rozmixované broskyne (najlepšie to ide ponorným mixérom) a túto plnku nalejeme do tortovej formy na upečený piškót. Necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.
Podávame s čerstvým ovocím, koláčik si môžeme dozdobiť napríklad vyšľahanou šľahačkou.
Vytlačiť recept (PDF)