Kategórie receptov
Sacherova torta
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
47 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
4 vajcia rozklepneme a oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky rozmiešame s cukrom, vodou a maslom do peny. Pridáme vo vodnom kúpeli roztopenú, ale nie teplú čokoládu, pridáme aj múku, kypriaci prášok a miešame do peny. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu s priemerom 22 cm vymažeme a vysypeme. Pečieme na 160 stupňov C asi 45 minút. Tortový korpus necháme vychladnúť, prerežeme a jednotlivé vrstvy natrieme marhuľovou marmeládou. Natrieme ňou aj povrch torty. Nakoniec celú tortu polejeme čokoládovou polevou. Necháme na chladnom mieste do druhého dňa.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
35 g
CAKE MIX LIANA - bezlepková zmes na piškótové cestá 1000 g
200 g
KAKAO TMAVÉ LIANA EXCLUSIVE 100 g
25 g
Horká čokoláda 70% 80 g
200 g
Pitná voda nesýtená
100 g
Cukor kryštál
180 g
Olej slnečnicový
170 g
Vajcia
200 g