Kategórie receptov
Škoricové donuty
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
57 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tofu najemno pomixujeme spoločne s medom (1 PL), olejom (1 ČL) a vanilkovým extraktom (1 ČL). V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva (1/2), škoricu (1 ČL) a soľ (štipka) a túto zmes pridáme k tofu zmesi. Dôkladne premiešame, kým nám nevznikne jednoliate cesto. Vymastený plech na donuty naplníme cestom do 3/4 objemu formičiek. Pečieme 15-20 minút pri 180°C. Donuty namáčame do javorového sirupu, alebo medu (60 ml) a obaľujeme v cukre (20 g) zmiešanom so škoricou (1 PL). Po pár minútach ich obalíme v druhej vrstve cukru a škorice..
Vytlačiť recept (PDF)Med včelí kvetový
75 g
Cukor kryštál
20 g
Olej repkový
6 g
Vanilkový cukor
10 g
Škorica mletá
21 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Pohánková múka hladká 500 g
90 g
Jedlá soľ
0.5 g