Šťavnatá makovo tvarohová bábovka
Postup prípravy
Na makové cesto si vyšľaháme 4 bielka, odložíme bokom. Žĺtka (4 ks) vyšľaháme s cukrom (200 g) do penova. Pridáme rozpustené maslo (150 g), podmáslie (180 ml) a premixujeme. Mak (200 g), múku (160 g hladkej) a kypriaci prášok (½ balíčka) zmiešame a pridáme k cestu. Na záver opatrne primiešame bielka. Bábovkovú formu vytrieme maslom a vysypeme kakaom. Do formy vlejeme ¾ cesta. Pripravíme si tvarohového cesto. Bielka (3ks) vyšľaháme a odložíme bokom. Žĺtka (3 ks) si vyšľaháme s cukrom (120 g), pridáme rozpustené maslo (130 g) a tvaroh (130 g). Vmiešame múku (120 g hrubej) zmiešanú so škrobom (1 PL) a kypriacim práškom (½ balíčka). Na záver vmiešame opatrne bielka.Tvarohové cesto vlejeme do bábovkovej formy a na záver nalejeme na vrch zvyšné makové cesto. Koncom lyžice cesto vo forme jemne premiešame a pečieme pri teplote 160 stupňov cca 70 minút. Podávame posypané práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)