Kategórie receptov
Strúhankový koláč bez lepku
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
87 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Navrstvíme ich do väčšej hlbšej zapekacej misy. Posypeme ich škoricovým cukrom a nahrubo nasekanými orechami. Zľahka premiešame.
Vo väčšej mise zmiešame strúhanku a múku Promix T, kypriaci prášok, hnedý cukor a zmes rovnomerne nasypeme na jablká. Vrch pokryjeme tenkými plátkami masla, ktoré ukladáme tesne vedľa seba na celý povrch. Pečieme na 200 stupňoch celzia cca 20 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá zlatistá kôrka. Podávame teplé s brusnicovým alebo iným lekvárom, kopčekom čerstvej šľahačky a mätovým lístkom na ozdobenie.
PROMIX®-T – univerzálna bezgluténová tmavá múka 1000 g
120 g
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
300 g
Mäta pieporná
5 g
Jablká červená
400 g
Vlašské orechy jadrá
20 g
Cukor kryštál
100 g
Škoricový cukor
12 g
Kypriaci prášok do pečiva
6 g