Kategórie receptov
Sviatočný koláč
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
21 g
Čas prípravy
90 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Suché suroviny zmiešame, pridáme zmäknutý tuk, mlieko a vajce. Dobre prehnetieme a necháme odležať hodinu v chlade. Cesto si rozdelíme na tri časti. 2/3 rozvaľkáme valčekom a potom roztlačíme na dno vymastenej a vysypanej koláčovej formy. Ovocie olúpeme a nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Poukladáme husto na povrch cesta a posypeme hrozienkami – aj namočených v rume. Zo zvyšnej tretiny cesta vytvoríme mriežku. Pred vložením do rúry môžeme potrieť vajcom, ale nie je to nutné. Pečieme v rúre predhriatej na 170 stupňov C 25 minút. Po upečení môžeme potrieť roztokom z čajovej lyžičky vody a marhuľovej zavareniny. Dosiahneme tak lesk.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
300 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
600 g
Hrušky zelené
150 g
Jablká červená
150 g
Cukor kryštál
85 g
Hrozienka
50 g
Vajcia
50 g
Maslo
100 g
Vanilkový cukor
15 g
Citrónová kôra
2 g