Kategórie receptov
Svieži jablčník s tofu
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
63 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Ošúpané jablká nastrúhame a dochutíme škoricou a cukrom (9 PL), následne odšťavíme. Z ingrediencií vymiešame cesto (450 g hladká múka, 12 g prášok do pečiva, 150 g práškový cukor, 250 g Hera). Tofu naturálne, cukor (150 g), citrónovú šťavu (150 g) a vanilkový cukor rozmixujeme a vytvoríme tvarohovú konzistenciu. Cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Následne vrstvíme jablká a tofu tvaroh, prikryjeme druhým platom cesta. Vidličkou spravíme dierky po celej ploche cesta. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov a pečieme 5 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme 25 až 30 minut.
Vytlačiť recept (PDF)Citróny
50 g
Jablká červená
1000 g
Cukor múčka
150 g
Cukor kryštál
280 g
Vanilkový cukor
12 g
Škorica mletá
15 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Pohánková múka hladká 500 g
450 g
Hera original 250 g
250 g