Kategórie receptov
Tradičný bezlepkový domáci kysnutý koláč s malinami a mandľovou mrveničkou
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
94 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Z 250 ml teplého mlieka, kocky droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. 500g Promix Alfa zmesi premiešame s 3 PL práškového cukru, 70 g mäkkého masla, pridáme vykysnutý kvások a trochu mlieka tak, aby sme dosiahli nelepivú konzistenciu. Pokropíme vodou a necháme prikryté v mise aspoň hodinu kysnúť. Nakysnutú zmes rukami natlačíme do vymastenej formy na koláč, posypeme asi 250 g malín (môžu byť aj mrazené) a mrveničkou, na ktorú zmiešame 3 PL mletých mandlí, 3 PL práškového cukru a 1 PL masla). Pečieme na 200 stupňoch asi pol hodinu, kým sa cesto nesfarbí do zlatohneda. Najlepšie chutí čerstvo napečený.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
42 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Bezgluténová múka Promix Alfa 500 g
500 g
Maliny čerstvé
250 g
Med včelí kvetový
12 g
Cukor múčka
80 g
Cukor kryštál
12 g
Maslo
70 g