Kategórie receptov
Tvarohový koláč s hrozienkami
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
36 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V miske vyšľaháme žĺtky (4 ks) so 150 g cukru do peny. Pridáme olej, mlieko, preosiatu múku s kypriacim práškom a premiešame. Do zmesi pridáme sneh z bielkov (4 ks), ktorý sme vyšľahali so zvyšným cukrom (30 g). Pripravíme plnku: do tvarohu pridáme vajce, práškový cukor, vanilkový cukor (100 g), hrozienky, kukuričný škrob (1 PL) a všetko dobre vymiešame. Rúru vyhrejeme na 175 °C. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Po celej ploche lyžičkou rovnomerne rozložíme kôpky plnky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 25 minút.
Vytlačiť recept (PDF)JIZERKA - prirodzene bezlepková zmes univerzálna 1000 g
250 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Cukor múčka
280 g
Hrozienka
40 g
Olej slnečnicový
50 g
Vajcia
250 g
Vanilkový cukor
12 g
Rezistentný škrob
6 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g