Tvarohový ovsený koláč s rebarborou a jahodami
Postup prípravy
Zmiešame nakrájané jahody, rebarboru a cukor (100 g), pridáme trochu vody a varíme za občasného miešania na miernom ohni asi 20 - 25 minút. Potom prebytočnú vodu zlejeme a necháme vychladnúť. Na cesto zmiešame múku, vločky, cukor (120 g), soľ, prášok do pečiva (1/2 ČL) a na kúsky nakrájané maslo. Vypracujeme cesto, nevadí, ak je aj trochu drobivé. ¾ cesta natlačíme na dno 24 cm formy na pečenie (ktorú sme predtým vytreli maslom a vysypali múkou). Tvaroh vymiešame s cukrom (50 g), vanilkovým cukrom, vajíčkami (2 ks), (ak by bola zmes redšia, môžeme pridať ešte 1 ČL kukuričného škrobu). Tvarohovú zmes dáme na cesto a navrch naukladáme lyžičkou rebarboru s jahodami. Navrch nadrobíme zvyšné cesto. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 30 - 40 minút (závisí od vašej rúry). Hotový koláčik necháme úplne vychladnúť, až potom krájame.
Vytlačiť recept (PDF)