Kategórie receptov
Vanilkové muffiny z ryžovej múky
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
43 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a do formy na muffiny rozložíme papierové košíčky.
Cukor (100 g) a 2 vajcia vyšľaháme do nadýchanej bledej peny a potom do nej prisypeme ryžovú múku zmiešanú s kypriacim práškom a xantánovou alebo guarovou gumou (1 ČL). Pridáme soľ, zrnká z vanilkového lusku,
olej a mlieko a minútu premiešame mixérom.
Nalejeme do muffinových košíčkov a pečieme asi 25-30 minút, kým je povrch muffinov sfarbený do zlatohneda a na dotyk pružný.
Necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním ozdobíme osladenou šľahačkou.
Vytlačiť recept (PDF)Ryžová múka 200 g
160 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
120 g
Cukor múčka
12 g
Cukor kryštál
100 g
Olej slnečnicový
120 g
Vajcia
100 g
Smotana na šľahanie
250 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Jedlá soľ
0.5 g