Kategórie receptov
Vel´konočná smotanová torta
Počet ingrediencií
16
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
75 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zmiešame cukor (½ hrnčeka) s vajíčkami (4 ks), pridáme olej (¾ hrnčeka). Pridáme múku (2 hrnčeky) a všetky sypké suroviny (1 lyžička sódy bikarbóny, 2 lyžičky prášok do pečiva,1 lyžička pomletého zázvoru, plátky mandľových orechov, štipka soli). Nakoniec primiešame nastrúhanú mrkvu (5 ks) a orechy (½ hrnčeka nasekaných). Pečieme vo vymastenej tortovej forme pri 180°C približne 60 minút. Krém si pripravíme vyšľahaním smotany Rajo, pridáme Philadelphia syr, jemne primiešame cukor (30 g), šťavu a kôru. Vychladnutú tortu prerežeme a natrieme polovicou krému v strede a navrchu. Ozdobíme čokoládovými vajíčkami.
Vytlačiť recept (PDF)JIZERKA-bezlepková zmes univerzálna 1000 g
400 g
Philadelphia original 125 g
125 g
Mrkva
400 g
Pomaranče
15 g
Vlašské orechy jadrá
100 g
Cukor múčka
30 g
Cukor kryštál
150 g
Olej slnečnicový
150 g
Vajcia
200 g
Vanilkový cukor
12 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Mandle jadrá
50 g
Jedlá soľ
1 g
Zázvor mletý
6 g
Soda bikarbóna 100 g
6 g