Kategórie receptov
Venčeky
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
V hrnci zahrejeme vodu a rozpustíme v nej tuk a soľ. Pridáme múku a intenzívne miešame. Spočiatku môže byť hrudkovitá, ale ďalej miešame, kým nezískame hmotu, ktorá sa nelepí na hrniec ani na varešku. Po vychladnutí do tejto hmoty zašľahávame postupne 4 vajcia. Cesto dávame do zdobiaceho vrecúška s ozdobnou špičkou a na plech s papierom na pečenie nastriekame venčeky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 210 stupňov C. Po 7 minútach pečenia stiahneme teplotu na 180 stupňov a pečieme dozlatista asi 25 minút. Po vychladnutí venčeky rozkrojíme a plníme krémom (pozrite recept na krém). Môžeme zdobiť polevou z rumu a cukru alebo len posypeme cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
140 g
Pitná voda nesýtená
260 g
Vajcia
200 g
Maslo
80 g