Kategórie receptov
Šľahaná bábovka
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
15 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Formu vymažeme olejom a vysypeme bezlepkovou strúhankou, 6 vajec oddelíme a šľaháme najskôr bielky pri najvyššej rýchlosti za postupného pridávania cukru (6 lyžíc), až vyšľaháme pevný sneh. Znížime rýchlosť a postupne zašľahávame žĺtky. Po zašľahaní žĺtkov na najpomalší chod postupne do hmoty vmiešame bezlepkovú zmes (6 lyžíc) a nakoniec lyžicu stolného oleja. Hmotu nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 °C 30 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
100 g
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
10 g
Pitná voda nesýtená
20 g
Cukor kryštál
60 g
Olej slnečnicový
15 g