Veľkonočná torta s likérom
Postup prípravy
Bielky (6 ks) spolu s cukrom (125 g) a 2 lyžicami vody vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame k nemu žĺtky (6 ks). Múku (75 g polohrubej), kypriaci prášok (1 PL), maizenu (4 PL) a kakao (3 PL) zmiešame a pridáme k vajciam. Cesto vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme asi 35 minút pri teplote 175 stupňov. Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a rozkrojíme vodorovne na tri časti. Želatínu pripravíme podľa návodu, zohrejeme, kým sa nerozpustí. Primiešame k nej vaječný likér (2,5 dl) a zmes necháme na chladnom mieste, kým nezačne tuhnúť. Smotanu vyšľaháme spolu s vanilínovým cukrom (2 balíčky) a vmiešame do likérovej želatíny. Jednu vrstvu cesta natrieme krémom, položíme na ňu druhú časť, znova natrieme krémom a uložíme tretiu časť. Tortu potrieme krémom aj zvonka a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dekoračný materiál podľa vlastného výberu – marcipánové zajačiky, kvetinky malé čokoládové vajíčka farebné cukrové ozdoby
Vytlačiť recept (PDF)