Veľkonočný zajačik
Postup prípravy
Vajce s kryštálovým cukrom vyšľaháme do nadýchanej bledej peny. Do tejto zmesi preosejeme múku spolu s kakaom a pomocou gumenej varechy zapracujeme múku do vaječnej peny. Snažíme sa pracovať opatrne, aby sme cesto nepremiešali.
Napokon pridáme vodu a vmiešame ju do cesta.
Formu na veľkonočného zajačika vytrieme maslom a vysypeme bezlepkovou múkou. Nalejeme do nej pripravené bezlepkové kakaové cesto. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút (väčšieho zajačika pečieme asi 30-35 minút).
Po dopečení necháme zajačika vychladúť, posypeme ho práškovým cukrom a ozdobíme napr.mašličkou.
Množstvo surovín je rozpočítané na malú formu, výsledný zajac bude mať približne 125 g, ak máte doma väčšiu formu, zväčšite množstvá všetkých surovín dvoj alebo trojnásobne.
Vytlačiť recept (PDF)