Kategórie receptov
Bezlepkové kokosové ježe
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
40 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tuk (100 g), med a mlieko zahrievame na strednom ohni, kým sa ingrediencie nerozpustia. Necháme trochu vychladnúť. Ešte do teplej zmesi primiešame 100 g cukru a dve vajcia, dobre zamiešame. Múku zmiešame spolu s kypriacim práškom a preosejeme do medovej zmesi. Gumenou varechou dôkladne premiešame. Ak je zmes príliš hustá, pridáme ešte trochu mlieka. Nalejeme do hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch asi 15-20 minút do zlatohneda. Prísady na polevu (250 g Cery, 200 g cukru a 1dcl rumu) miešame na strednom ohni, kým sa tuk neroztopí. Upečené, na kocky najkrájané cesto namáčame v poleve, necháme zľahka odkvapkať a potom koláče obaľujeme v kokose. Necháme na mriežke zaschnúť.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka PROMIX®-PK špeciál 1000 g
300 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
200 g
Kokos
400 g
Med včelí kvetový
36 g
Cukor múčka
300 g
Vajcia
100 g
Maslo
350 g