Kategórie receptov
Bezlepkové linecké pečivo s orechami
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
32 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Suroviny si pripravíme asi 1 hodinu vopred, aby mali izbovú teplotu. V miske suroviny (múku, rastlinný tuk (Palmarin ap.), práškový cukor, cukor vanilkový, 2 vajcia, pohánková múka hladká, orechy jemne pomleté, kypriaci prášok, voda studená-2 PL) premiešame, aby sa vytvorilo cesto. Cesto na doske miesime asi 5 minút, aby získalo homogénnu štruktúru. Môžeme nechať odstáť v chladničke asi 30-60 minut. Cesto rozvaľkáme na plát široký 4-5 mm, vykrojíme kolieska alebo iné tvary a položíme na plech. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200°C 12- 15 minút. Po vychladnutí natrieme marmeládou a zlepíme dva kúsky dokopy. Posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
360 g
Vlašské orechy jadrá
30 g
Pitná voda nesýtená
24 g
Cukor múčka
100 g
Vajcia
100 g
Maslo
170 g
Vanilkový cukor
10 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Ríbezľový džem
60 g