Kategórie receptov
Bezlepkové medovníky
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
57 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Med rozpustíme vo vode, pridáme ho do bezlepkovej zmesi na perník, ďalej pridáme mäkký tuk a vymiesime cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať v chladničke 24 hodín. Takto zabalené cesto môže v chlade odpočívať aj niekoľko dní.
Odpočinuté cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske (na pomúčenie použijeme napríklad múku Promix UNI) na hrúbku asi 7 mm a vykrajujeme z neho rôzne tvary, ktoré pečieme asi 10 minút na 180 stupňoch. Ešte horúce medovníky potierame rozšľahaným vajcom. Po vychladnutí ich môžeme dozdobiť bielkovou polevou, na ktorú mixérom vymixujeme bielok, cukor (200 g) a 1 lyžicu citrónovej šťavy do tuhej špičky a pomocou sáčku s malou dierkou zdobíme bezlepkové medovníky.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezgluténový Perník v prášku 400 g
400 g
Citróny
15 g
Med včelí kvetový
24 g
Pitná voda nesýtená
60 g
Cukor múčka
200 g
Vajcia
50 g
Maslo
50 g