Kategórie receptov
Bezlepkové plnené medovníky
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
34 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Medové cesto dobre rozmiesime na pracovnej podložke. Podložku jemne posypeme bezlepkovou múkou. Rozmiesené cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme srdiečka alebo iné tvary. Kladieme ich na plech s papierom. Do stredu perníka dáme trochu džemu, okraje potrieme rozmiešaným bielkom a priložíme vrchný perník. Prstami opatrne pritlačíme okraje tak, aby sa oba diely zlepili a džem nevytiekol. Pečieme na 160 stupňoch asi 10-12 minút (radšej menej ako veľa). Upečené medovníky necháme vychladnúť a potom ich na mriežke polievame roztopenou horkou čokoládou s tukom (asi 50 g kokosového tuku alebo Cery), odporúčme obe prísady roztopiť nad parou. Ozdobíme cukrovými ozdôbkami a necháme čokoládu stuhnúť.
Vytlačiť recept (PDF)Hotové bezgluténové cestá 500 g
550 g
Horká čokoláda 70% 80 g
200 g
Maslo
50 g
Bielok
31 g