Bezlepkové striekané pečivo
Postup prípravy
Všetky suché prísady (200 g bezlepkovej múky, 100 g práškového cukru, 100 g zemiakového škrobu, 1 ČL vanilky (extrakt, mletá alebo vanilkový cukor), štipka soli, 1 ČL guarovej alebo xantánovej gumy) zmiešame v miske. Pridáme citrónovú kôru, 2 vajcia, vodu a maslo a mixérom ich vypracujeme na hladké cesto. Ak je príliš tuhé, môžeme pridať ešte za lyžicu vody. Cesto by sa malo dať striekať pomocou ozdobného vrecúška a malo by po nastriekaní držať tvar.
Na plech vystlaný papierom na pečenie striekame rôzne tvary, tyčinky, esíčka, oblúčiky, krúžky…ktoré potom pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 10 minút, kým nezačnú jemne hnednúť.
Vyberieme ich z rúry a necháme úplne vychladnúť na plechu, potom ich môžeme plniť džemom a vždy po dve spájať, alebo ich namočíme do roztopenej čokolády.
Vytlačiť recept (PDF)