Čokoládové mandľové srdcia
Postup prípravy
Maslo a med dáme do misy a pomocou elektrického ručného mixéra vyšľaháme jemný krém. Preosiatu múku, xantánovú gumu (1/2 ČL) a prášok do pečiva zmiešame a pridáme do maslovo-medovej zmesi spolu so zvyšnými ingredienciami. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky na cca 3 hodiny. Rúru predhrejeme na 175 °C a plech vyložíme papierom na pečenie. Pracovnú plochu poprášime múkou, rukami jemne vymiesime cesto a pomocou valčeka ho vyvaľkáme. Vykrojíme srdiečka a pečieme cca 6 - 8 minút do zlatista. Plech vyberieme z rúry a necháme sušienky vychladnúť. Čokoládovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli a namáčame do nej sušienky do polovice srdiečka. Čokoládu na sušienkach necháme uschnúť a podávame, alebo uskladníme v nádobe na sušienky.
Vytlačiť recept (PDF)