Kategórie receptov
Išelské oválky
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
16 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Cukor, múky, mleté orechy, maslo a preosiate kakao dobre prehnetieme a necháme odležať v chlade. Cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujeme oválky alebo tvary, aké chceme. Pečieme pri 160 stupňoch asi 12 minút. Zlepujeme krémom, ktorý si pripravíme vyšľahaním zmäknutej kocky masla – 250 g, 50 g cukru a vanilky. Môžeme pridať rum. Oválky môžeme zlepovať aj džemom. Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme mandľou.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
140 g
Vlašské orechy jadrá
70 g
Cukor múčka
120 g
Maslo
370 g
Vanilkový cukor
20 g
Poleva tmavá 100 g
100 g
Prírodné kakao 100 g
2 g
Pohánková múka hladká 500 g
20 g