Kategórie receptov
Medový orechový koláč bez lepku
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
28 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Med a maslo zahrejeme na miernom plameni, kým sa maslo nerozpustí a med nezredne. Odstavíme, pridáme vajce, vanilkový cukor, 1 PL rum a 4 PL z odváženej múky. Vymiešame do hladka a potom vyklopíme do zvyšku múky zmiešanej s kukuričnou múkou a jeleňou soľou.. Vypracujeme cesto a v miske ho necháme v chladničke odpočívať 24 hodín. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sekanými orechami a cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 12-14 minút do zlatohneda. Vychladnutý rez nakrájame na lichobežníky.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
200 g
Vlašské orechy jadrá
100 g
Med včelí kvetový
150 g
Cukor kryštál
50 g
Vajcia
100 g
Kukuričná múka 1 kg
100 g
Maslo
100 g
Vanilkový cukor
10 g