Kategórie receptov
Nafúkané orechové rožteky
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
17 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Orechy pomelieme, zmiešame s múkou, sódou bikarbónou a cukrom . Pridáme maslo a vypracujeme vláčne cesto. Necháme hodinu odpočinúť. Cesto plníme do rožtekových formičiek. Plníme len do polovice, pretože zväčší svoj objem. Pečieme na 160 stupňoch C asi 15 minút. Rožteky sa nafúknu a vnútri zostanú duté. Charakterovo sa podobajú rakvičkám.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
85 g
Vlašské orechy jadrá
125 g
Cukor múčka
250 g
Kukuričná múka 1 kg
15 g
Maslo
125 g
Sóda bikarbóna 15 g
4 g