Kategórie receptov
Orechové vianočné pečivo
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
40
Sacharidy na jednu porciu
5 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do misy dáme bielka (2 ks), štipku soli a začneme šľahať pomocou kuchynského robota alebo ručného mixéru. Akonáhle začnú bielka belieť, začneme po lyžiciach pridávať múčkový cukor. Šľaháme ešte niekoľko minút, pokiaľ nevznikne veľmi tuhý sneh. Do misy pridáme mleté orechy (160 g) a na nízkom stupni šľaháme. Nakoniec pridáme bezlepkovú múku, ktorú vmiešavame pomocou ručnej stierky. Pripravíme si dva plechy, ktoré vyložíme papierom na pečenie. Rúru si rozohrejeme na 170 °C. Pomocou dvoch lyžičiek vytvarujeme na plech hrudky. Nakoniec všetky hrudky ozdobíme polovičkami vlašských orechov. (40 ks). Pečieme cca 15 minút.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
50 g
Vlašské orechy jadrá
210 g
Cukor múčka
150 g
Bielok
62 g