Kategórie receptov
Pohánkové linecké koláčiky
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
13 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do väčšej misy dáme všetky suroviny (120 g Novalim pohánkovej múky+ trochu naviac, 40 g pr. cukru, 80 g masla, 1 žĺtok, štipka soli, ½ ČL mletej škoric). Vypracujeme hladké nelepivé cesto. Pokiaľ sa cesto lepí, môžeme pridať trochu múky. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme odpočívať do chladničky aspoň na hodinu. Po vybratí z chladničky ešte znova dobre premiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 2-3 mm. Vykrajujeme kolieska alebo iné tvary vždy v páre s ďalším, ktorému ešte v strede vykrojíme malý otvor, aby bolo potom vidno lekvár. Poukladáme na suchý plech a pečieme na 175°C. Potriemem džemom a posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)Cukor múčka
40 g
Maslo
80 g
Žítok
28 g
Škorica mletá
3 g
Ríbezľový džem
50 g
Pohánková múka hladká 500 g
120 g