Kategórie receptov
Vanilkovo čokoladové rozteky
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
62 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 160 °C. Nasekané makadamiové alebo vlašské oriešky mierne opražíme na suchej panvici dozlatista. Maslo vymiešame ručným mixérom s cukrom (80 g preosiateho) a semienkami z vanilky (2 vanilkové struky) do cesta. Postupne vmiešame nasekané oriešky a preosiatu múku a miešame, kým sa nám nevytvorí hladké cesto. Do cesta vmiešame čokoládové slzičky, alebo nadrobno nasekanú čokoládu. Spracované cesto necháme odpočívať v chladničke asi 20 minút. Plech na pečenie vyložíme papierom. Z vychladeného cesta tvoríme rožteky, ktoré ukladáme na plech. Z uvedeného množstva cesta môžeme vytvarovať cca 30 kúskov. Rožteky pečieme cca 15 minút. Necháme vychladnúť a na záver poprášime práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)JIZERKA-bezlepková zmes univerzálna 1000 g
320 g
Horká čokoláda 70% 80 g
60 g
Vlašské orechy jadrá
100 g
Cukor múčka
80 g
BABIČKA Maslo 250 g
250 g