Kategórie receptov
Zákusok Harlekýn bez lepku
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
66 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Bielky (7 ks) s cukrom vyšľaháme, pridáme mandľovú múku, Promix PK, preosiate kakao (2 PL), kypriaci prášok a dobre premiešame. Cesto vylejeme do maslom vymazanej tortovej formy s priemerom 24 cm a pri teplote 175°C pečieme približne 35 minút.
Medzitým si pripravíme parížsku šľahačku.Za stáleho miešania necháme zovrieť 500 ml smotany s nalámanou čokoládou (200 g) a kakaom (1 PL). Ihneď odstavíme, necháme poriadne vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom aspoň hodinu v chladničke a nakoniec vyšľaháme na krém. Korpus potrieme najprv parížskou šľahačkou a na to natrieme bielu šľahačku (vyšľahanou smotana 500 ml). Posypeme postrúhanou čokoládou a dáme opäť vychladiť.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka PROMIX®-PK špeciál 1000 g
12 g
Holandské kakao 100 g
36 g
Horká čokoláda 70% 80 g
50 g
Cukor kryštál
200 g
Smotana na šľahanie
1000 g
Bielok
217 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Mandle jadrá
180 g