Kategórie receptov
Grilované rebierka s pikantnou paradajkovou omáčkou
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rebierka z oboch strán okoreníme a osolíme, grilujeme na grilovacej panvici a necháme cca 10 minút pri 180 °C dopiecť v rozohriatej rúre. Udržiavame v teple. Na výpeku z grilovaných rebierok orestujeme pokrájanú (červenú) cibuľu, pridáme pyré, tymian a všetko orestujeme. Pridáme prelisovaný cesnak, drvené lúpané paradajky, vodu, vývar, čili papričku a necháme povariť. Omáčku dochutíme soľou, čiernym korením a rozmixujeme nahladko. Grilované rebierka s omáčkou podávame so zemiakmi alebo s kašou.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
50 g
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
3 g
Paprika červená chilli
20 g
Bravčové mäso (kotlety)
800 g
Olivový olej
20 g
Pitná voda nesýtená
500 g
Olej slnečnicový
20 g
Mleté čierne korenie
4 g
Tymián
8 g
Hovädzí bujón
12 g